13 december 2012

Banana bread met marshmallows en chocola

Sinds de marshmallow log heb ik een lichte obsessie met marshmallows. Waarom weet ik niet helemaal, maar ik word momenteel erg blij van marshmallows door andere zoetigheid heen. Toen ik een paar overrijpe bananen op de fruitschaal zag liggen, was het dan ook al snel duidelijk dat het een bananenbrood met marshmallows zou worden. Want waarom niet?

Overigens is het banana bread dat je op de foto ziet van een ander recept. De foto’s die ik van dit banana bread gemaakt had, zijn helaas mislukt.



Recept aangepast van joyofbaking.com
Ingrediƫnten:
  • 230 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 grote eieren
  • 115 gram gesmolten boter
  • 3 grote, rijpe bananen (bij elkaar ongeveer 450 gram)
  • 1 theelepel vanille extract of een vanillestokje
  • 100 gram mini marshmallows
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een cakeblik en bekleed deze met bakpapier.
  • Meng in een kom bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, zout en kaneelpoeder door elkaar. Roer hier ook de chocolade en marshmallows door.
  • Pureer in een andere kom de bananen. Ze moeten echt goed glad zijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vork of een aardappelstamper. Roer hier de eieren, de gesmolten boter en de vanille doorheen.
  • Meng kom met droge ingrediĆ«nten door het bananenmengsel. Doe dit met een spatel en stop met mengen zodra je geen bloem meer ziet. Te lang mengen zorgt voor een compact en taai brood.
  • Bak 55 tot 60 minuten, of tot de buitenkant mooi goudbruin is en een prikker die je in het midden van de cake prikt er droog uit komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...