28 december 2012

Aardappel-uien tarte tatin

Deze tarte tatin was erg lekker. Stevig, licht zoet, en een goede begeleiding van de eendenborst die we erbij aten. Bovendien is deze tarte tatin goed de dag van tevoren zo klaar te zetten dat je hem alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Ideaal als je eters hebt, dus.



Ingrediƫnten:
  • 500 gram stevige aardappelen, goed schoongemaakt maar met schil
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Bladerdeeg (ongeveer 4 vellen, maar dit is afhankelijk van de grootte van je bakvorm)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aardappelen met een mandoline tot flinterdunne plakjes. Spoel ze om en kook ze in ongeveer 7 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • Snijd de uien in partjes en bak deze in de olijfolie goudbruin. Strooi hier de suiker en tijm overheen en bak dit tot de suiker gekarameliseerd is. Roer hier voorzichtig de aardappelen doorheen. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm. Leg hierop het bladerdeeg en druk het goed aan, vooral bij de randjes.
  • Bak de tarte tatin in de oven, ongeveer 20-23 minuten. Draai de taart dan om op een bord, zodat deze met de deegkant naar beneden op een bord ligt. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...