9 november 2012

Vriezerkoekjes

Het probleem met veel koekjesrecepten, is dat het vaak recepten zijn voor 12, 24 of soms zelfs 30 koekjes. Fijn als je een groot gezin hebt of een feestje gaat geven. Iets minder ideaal als je maar met twee personen in een huis woont en niet elke dag visite over de vloer hebt. Weggooien is zonde, dus eet je toch vaak meer dan je zou moeten.

Deze koekjes zijn ideaal voor in ons huis. Je vriest het deeg namelijk in als een rol. Op die manier kan je er makkelijk twee, of misschien zelfs vier plakken af snijden en die bakken. Het deeg blijft zo’n drie maanden goed in de vriezer, dus je kan er voorlopig even mee vooruit. En jij eet niet meer koekjes dan gezond voor je is.

Extra leuk is dat je dit deeg op allerlei manieren aan kan kleden. De basis is simpel dus er kan van alles in. Stukjes chocolade, kokos, noten, gedroogde vruchten, stukjes karamel. Verzin maar iets lekkers.



Recept van BBC Good Food, voor zo’n 20-25 koekjes
Ingrediƫnten:
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram havermout

Bereiding:
  • Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg hier de eieren en de vanille aan toe, en meng tot een glad mengsel. Roer hier tot slot het zelfrijzend bakmeel en havermout doorheen tot je een stevig deeg hebt.
  • Leg het deeg in een rechthoekige vorm op een stuk bakpapier of vershoudfolie. Rol het deeg op, en leg het in de vriezer om op te stijven. Als je de koekjes meteen wil bakken, laat je het deeg 15 minuten liggen. Anders dus tot het volledig bevroren is.
  • Snijd met een mes plakken van ongeveer 1 cm dik van de rol deeg af. Maak je mes warm met warm water als je het bevroren deeg gebruikt. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. Zo’n 12 minuten als je het deeg meteen gebruikt, zo’n 15 minuten als het deeg bevroren de oven in gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...