5 november 2012

Koolvis met sinaasappel-polentakorst

R. is gek op vis. Maar dan het liefst wel vis met een jasje. Denk aan kibbeling, een lekkerbekje, of deze zalm.

Vandaag dus maar eens een ander jasje, en wel om een stukje koolvis. Een jasje van polenta en sinaasappel. Weer eens wat anders dan panko of paneermeel, en erg smaakvol. Natuurlijk ook te doen met citroen, limoen of een andere citrusvrucht.


Ingrediƫnten:
  • 2 koolvisfilets
  • 1 ei, geklutst
  • 4 eetlepels polenta
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel verse tijm
  • Schil van een halve sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter

Bereiding:
  • Meng op een bord de polenta, bloem, tijm en sinaasappelschil door elkaar.
  • Dep de koolvisfilet goed droog met keukenpapier. Haal de filets dan door het geklutste ei. Haal de filets daarna door het polentamengsel. Zorg dat de vis bedekt is met een gelijkmatige laag van zowel het ei als de polenta.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin de boter en olie. Leg de filets in de pan. Bak ze zo’n 3 minuten aan beide kanten, of tot de goudbruin en knapperig van buiten zijn, en gaar van binnen. Serveer meteen.

4 opmerkingen:

  1. Wordt de polenta wel gaar of is juist de crunch prettig als korstje? Gr, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De polenta is juist prettig als korstje. Ik had in ieder geval niet het idee dat ik rauwe polenta zat te eten.

      Verwijderen
  2. Was lekker. Heb wel iets meer polenta gedaan en volgende keer doe ik er meer sinaasappelschil in. Heb overigens tilapia gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tilapia is inderdaad ook een goede optie. Fijn om te horen dat je het lekker vond!

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...