18 november 2012

Honing-mosterdkip met wortel

Eerlijk gezegd had ik geen hooggespannen verwachtingen van dit gerecht. Maar ik wilde het best eens proberen. Gelukkig maar.

Dit gerecht is ondanks, of misschien juist dankzij, het beperkte aantal ingrediƫnten zo ontzettend lekker. De eerste hap die ik nam was een echte verrassing. Deze komt vaker op tafel.



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 1 el olijfolie
  • 8 kippendijen, met bot
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gram wortelen, in sticks
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 el mosterd
  • 3 el honing
  • Paar takjes tijm
  • Ciabatta om te serveren

Bereiding:

  • Bak de kippendijen in de olijfolie rondom goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar. Haal de kip uit de pan en leg even aan de kant. Bak de uien in dezelfde pan 5 minuten goudbruin.
  • Doe de kip weer terug in de pan, samen met de wortelen. Meng de bouillon met de witte wijn, mosterd en honing en giet dit op de kip. Doe de takjes tijm in de pan en doe de deksel op de pan. Laat minstens 30 tot 90 minuten pruttelen. Hoe langer, hoe malser het vlees.
  • Serveer met ciabatta om alle saus mee op te kunnen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...