6 november 2012

Homemade barbecue sauce

Er zijn dingen die ik niet snap. Bouilloncupjes bijvoorbeeld. Zijn die lekkerder dan blokjes? Of pannenkoekenmix. Bloem en vanillesuiker kan je zelf toch wel door elkaar mixen? En de meeste sauzen uit een flesje. Grote kans dat je het zelf supersnel kan maken en dat het veel beter smaakt.

Neem deze barbecuesaus. Ik had een flesje kunnen kopen. Met ‘rooksmaak’. En heel veel zout. En E-nummers. En glucose-fructosesiroop. Of ik kon het zelf maken. Lekker, met gezeefde tomaten, gerookte paprikapoeder en appelciderazijn. Jij mag uitmaken wat lekkerder klinkt. En als je voor het laatste kiest, heb ik hier het recept voor je.



Ingrediƫnten:
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels worcestersauce
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje zout

Bereiding:
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een pan met een stevige bodem. Laat aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Laat een nachtje staan om alle smaken goed te ontwikkelen. Heerlijk op bijvoorbeeld een hamburger, of bij friet.

2 opmerkingen:

  1. Ik hou van homemade sausjes! Leuk om te doen en zoveel lekkerder dan de e-nummer varianten ;) Fijn receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Homemade sausjes zijn altijd toch het lekkerst, vind ik.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...