7 november 2012

Barbecue chicken wings uit de oven

Voor je het je afvraagt: ja, ik ben me ervan bewust dat het barbecue seizoen inmiddels echt voorbij is. Maar dat neemt niet weg dat ik soms ineens ontzettend trek heb in van die plakkerige, rokerige kippenvleugeltjes met krokante, bijna verbrande stukjes vel. En ik ga dus niet zitten wachten tot het barbecueseizoen weer geopend wordt.

Deze kippenvleugeltjes uit de oven doen weer even terugdenken aan de zomer. Waarin je met vrienden of familie in de tuin zat te barbecueën. Genietend van het warme avondzonnetje en de goede gesprekken. Alleen eet je deze vleugeltjes op de bank met de verwarming die je lekker warm houdt.



Ingrediënten:
  • 600 gram kippenvleugeltjes of drumsticks
  • 1 ui, in partjes
  • 1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram barbecuesaus (zie het recept van gisteren)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de huid van de kip één of twee keer per vleugel in. Doe de kip, ui, paprika’s, olijfolie en barbecuesaus in een grote kom. Meng alles door elkaar tot de barbecuesaus gelijkmatig verdeeld is. Leg de kip en de groenten in een bakblik. Bak de kip zo’n 40 minuten, waarbij je de vleugels halverwege een keer omdraait.
  • Zet de grill aan. Laat de kip nog een paar minuten onder de grill liggen tot het velletje mooi donker en krokant is geworden. Draai zo af en toe. Serveer met rijst of gebakken aardappels.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...