7 oktober 2012

Supersnelle custardtaart

Er zijn nu eenmaal van die recepten waarvan je denkt: dit kan niet. Dit is zo makkelijk en zo snel, dat kan nooit wat worden. Maar juist als ik denk dat iets nooit een succes kan worden, wil ik het proberen. Nu dus ook.

Deze korst heet in het originele recept ‘magische korst’ custardtaart. Waarom? De bloem zakt in het mengsel naar beneden, waardoor je een lekkere korst krijgt met daar bovenop een laag custard. Klinkt raar, werkt als een malle. Bovendien maak je dit recept in je blender of keukenmachine. Zowel moeite als afwas blijven daarom minimaal.

Waarom zit je daar nog? Ga deze taart maken!



Van Maaikyz iCook
Ingrediënten:
  • 50 gram boter + een beetje om in te vetten
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 120 gram bloem
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met boter.
  • Doe boter, eieren, suiker, melk en vanille in een blender of keukenmachine. Blend tot je een glad mengsel hebt. Voeg er dan het bloem en de zout aan toe. Meng kort, tot alles glad is. Giet dit mengsel in de taartvorm en bestrooi met kaneel.
  • Bak 45 minuten tot de taart goudbruin is. Hij kan wat uit zijn vorm rijzen, maar hij zakt vanzelf weer in.

7 opmerkingen:

  1. Hoe groot was je bakvorm? Dit lijkt me een leuke taart voor mijn zoon op z'n studentenkamer. groeten,
    Tonia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn bakvorm was 23 cm. Maar een kleinere vorm kan ook wel, denk ik. Moet hij alleen iets langer bakken, eventueel op lagere temperatuur.

      Verwijderen
  2. Vraag me af hoe het smaakt. Kun je ook gewoon de mixer gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is lekker zoet, een beetje puddingachtig. En een mixer zou denk ik wel kunnen, als de boter dan goed zacht is.

      Verwijderen
  3. Het is inderdaad te eenvoudig voor woorden. Erg puddingachtig, ik hou daar wel van. Heb alleen geen korst, niet boven en niet onder? Het is een pgesteven pudding die je in stukjes kunt snijden dus wel stijf is. Heb per ongeluk (zelfs met zo'n makkelijk recept kan er dus iets fout gaan) de bloem gelijk bij het mengsel gedaan dus alle ingrediënten bij elkaar en tegelijk staafmixer erop. Het was een soort van pannenkoekbeslag toen het in de vorm ging. Heb vorm bekleed met bakpapier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben benieuwd waarom die van mij geen korst had, heb je enig idee? (Zie boven)

    Groetjes Anke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, had je reactie even gemist door de hectiek van de feestdagen denk ik. Maar ik durf niet te zeggen waarom je geen korst had. Misschien door het gebruik van bakpapier? Of misschien had hij iets langer in de oven gemoeten? De textuur van het beslag klopt in ieder geval wel.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...