27 oktober 2012

Pizza met brie en gekarameliseerde ui

Het voordeel van zelf pizzadeeg bakken, is dat je ook iets teveel kan maken. En dat dan in je vriezer leggen. Om vervolgens, op elke doordeweekse dag, een heerlijke zelfgebakken pizza te kunnen eten. Dat is precies wat er met deze pizza gebeurde.

Met nog een stukje brie in de koelkast was het lot van het deeg gauw bezegeld. In plaats van boodschappen doen lekker langzaam uien karamelliseren, en dan samen met de brie op de pizza. Een paar minuten bakken en klaar ben je. Heerlijk!



Ingredi├źnten:
  • Deeg voor 1 grote of 2 kleine pizza’s (hier het basisrecept)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 flinke uien, in halve ringen
  • 1 punt brie
  • Handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Blikje tomatenpuree

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Laat de uien op laag vuur in de olijfolie en boter karameliseren tot ze donker van kleur, zacht en zoet zijn. Dit duurt zo’n 20-25 minuten, waarbij je af en toe roert.
  • Rol het pizzadeeg uit en leg dit op een bakplaat. Besmeer met de tomatenpuree. Verdeel hier de gekarameliseerde uien over. Snijd de brie in plakjes en verdeel ook dit over de pizza. Maak af met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de pizza onderin de oven in zo’n 15-20 minuten knapperig en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...