1 september 2012

Snelle slasoep met roomkaas

Er lag nog een kropsla in de koelkast en daar moest maar eens iets mee gebeuren. Maar een salade, daar had ik net even geen zin in. Ik had al wel eens gehoord van slasoep, maar het nooit geprobeerd. Gelukkig is er voor alles een eerste keer, en zo ook voor deze soep.

Soep maken stelt meestal niks voor, maar dit soepje is wel echt het toppunt van eenvoucig. Gelukkig is het wel erg lekker. Fris en zomers, en ook nog eens gezond. Wat wil een mens nog meer?



Ingrediënten:
  • 1 kropsla
  • 25 gram roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 600 ml kippen- of groentenbouillon
  • 125 gram roomkaas

Bereiding:
  • Was en snijd de kropsla. Fruit de ui in de roomboter in een paar minuten glazig. Voeg de sla toe en laat een beetje slinken. Voeg bloem toe en laat nog een minuutje bakken.
  • Giet de bouillon erbij en laat aan de kook komen. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Laat de roomkaas er in smelten. Serveer met een lekker stukje brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...