27 september 2012

Siciliaanse capunata

Als ik altijd ergens voor in ben, dan is het wel een nieuw groentegerecht. Groenten worden vaak nog vreselijk ondergewaardeerd, en eerlijk gezegd vind ik dat ook niet heel gek. In Nederland komen we nog steeds vaak niet veel verder dan groenten koken.

Gelukkig staat dit recept bol van de groenten. Heerlijk vers, veel smaak en vreselijk gezond. Dit heerlijke groentegerecht is allesbehalve een straf om te eten.



Uit Wereld in kerstsfeer (don’t ask)
Ingrediënten:
  • 600 gram aubergines
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn/1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 gepelde tomaten uit blik, fijngedrukt
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 2 el azijn
  • 2 tl zuiker
  • 20 groene olijven, zonder pit
  • 2 el kappertjes


Bereiding:
  • Was de aubergines en snijd ze in blokjes van 2x2 cm.
  • Verhit de olie in een braadpan en voeg de rozemarijn toe. Voeg de ui en knoflook toe aan de hete rozemarijnolie en laat deze in circa 5 minuten glazig worden. Doe de aubergines erbij en laat deze aan alle kanten kleuren. Voeg de tomaten, bleekselderij en zout en peper naar smaak toe.
  • Laat het mengsel, afgedekt, 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de azijn, suiker, olijven en kappertjes toe. Laat alles, nu zonder deksel, nog 5 minuten pruttelen. Serveer lauwwarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...