13 september 2012

Kippenstoofpotje met pancetta en porcini

Er kwam visite. Op een werkdag. Dus het eten moest snel, lekker, en niet te moeilijk. Maar wel iets wat je met trots op tafel kan zetten. Dit recept, afkomstig van BBC Good Food, is precies wat ik zocht. Het is een rijk, luxe gerecht maar je staat er niet langer dan een kwartier voor in de keuken. Die laatste 20 minuten dat de saus moet pruttelen, kan je lekker bij je gasten op de bank gaan zitten.

Dit gerecht is trouwens heerlijk als het straks buiten weer wat kouder is. Door de rode wijn is het een prima herfstgerecht. Maar ook op een nazomerse dag is deze pasta meer dan lekker.



Voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 15 gram gedroogde porcini
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 gram in blokjes gesneden pancetta (of bacon)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 150 ml rode wijn
  • 1 eetlepel maizena, opgelost in 1 eetlepel koud water
  • Handvol gehakte peterselie
  • 400 gram linguine of papardelle

Bereiding:
  • Week de porcini een kwartier in net gekookt water. Giet ze af en bewaar 125 ml van het vocht. Snijd de porcini superfijn.
  • Bak de pancetta in een pan tot deze krokant is. Haal uit de pan en bak de kipfilet op hoog vuur rondom goudbruin in het achtergebleven vet. Haal ook de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook en fijngehakte porcini in de pan op middellaag vuur tot deze zacht en glazig zijn. Voeg balsamicoazijn toe en laat op hoog vuur een minuutje flink pruttelen en inkoken. Voeg dan het porcinivocht, de rode wijn, de bacon, kip en maizena toe aan de pan. Laat 20 minuten onafgedekt pruttelen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...