3 september 2012

Gegrilde nectarines met Turkse yoghurt en hazelnoten

Weet je waar ik nou echt blij van word? Nee, niet van mona. Maar wel van toetjes. Om precies te zijn: van toetjes die ook als ontbijt kunnen. Of een ontbijt dat ook een toetje had kunnen zijn. Zoals deze nectarines. Ze zijn namelijk zoet genoeg om voor toetje door te kunnen. Maar in feite is het niets meer dan yoghurt met fruit en noten. En dat is dan weer een prima, gebalanceerd ontbijt.

Natuurlijk hoef je de nectarine niet te grillen. Maar door het wel te doen wordt de vrucht nog zoeter en de smaak wat complexer. Gecombineerd met de noten en volle Turkse yoghurt, is dit een echte traktatie. Zowel bij ontbijt als na het eten.Voor 2 personen:
 • 3 nectarines
 • 250 gram Turkse yoghurt
 • 30 gram hazelnoten

Bereiding:
 • Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Laat een grillpan gloeiend heet worden en leg hier de vruchten met de snijkant naar beneden op. Rooster in dezelfde grillpan ook de hazelnoten goudbruin.
 • Serveer anderhalve nectarine per persoon, met de yoghurt in het midden. Maak af met de hazelnoten.

3 opmerkingen:

 1. Hmm, klinkt heerlijk! Zelf heb ik ook iets heel lekkers 'ontdekt', ik maak mijn eigen drinkyoghurt nu, heel makkelijk en kost bijna geen tijd. Je perst 1 (of 2) sinaasappel(s) en mengt dat met 2 grote lepels griekse yoghurt. (gewoon in het glas waar het sap in zit en roeren met een lepel) Nu is het gewoon drinkbaar en heel lekker (zonder 30 klontjes suiker en rare troep)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt goed zeg! Maar gaat dat niet in de schift?

   Verwijderen
 2. Ik drink het altijd gelijk op. Maar misschien als je het wat langer laat staan dat het dan wel zou gebeuren inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...