22 september 2012

Dragon-aïoli

Bij de geniale auberginekroketten van gisteren hoort een saus. Ottolenghi adviseert deze dragon-aïoli. Dat was voor mij een mooie gelegenheid om eens zelf mayonaise te maken, want dat had ik nog nooit gedaan. De conclusie is dat dit, zeker als je een keukenmachine of staafmixer gebruikt, echt supersimpel is en haast niet mis kan gaan.

Als je trouwens niet van dragon en/of aïoli houdt, kan je ook Thai sweet chili sauce eten bij de kroketjes. Een recept daarvoor vind je hier.



Ingrediënten:
  • 1 scharreleidooier
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ½ eetlepel citroensap
  • ¼ theelepel zout
  • 4 eetlepels raapzaad- of koolzaadolie (ik gebruikte zonnebloem, bij gebrek aan de andere twee)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon

Bereiding:
  • Roer de eidooier, knoflook, citroensap en zout in een foodprocessor of met een staafmixer door elkaar. Voeg geleidelijk in een dun straaltje beide soorten olie toe tot het een romige, dikke saus is.
  • Spatel de dragon door de saus. Bewaar de aïoli in de koelkast. Ook erg lekker met andere kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...