23 september 2012

100 Foods: alligator

Of, als ik heel eerlijk ben, krokodil. Maar dat telt ook, vind ik.

Over het algemeen zie ik mezelf als een redelijk avontuurlijke eter. Ik wil alles minstens één keer proberen en denk ook niet snel dat iets vies is. Maar toen ik de krokodil op mijn bord had liggen, vond ik het stiekem best een beetje spannend. Waarom weet ik niet. Ik moest voor het eerste hapje een flinke drempel over. Aanstelleritis, zo bleek.

Krokodil is vrij neutraal van smaak, hooguit een beetje zoetig. Het houdt, zowel qua smaak als qua textuur, voor mij het midden tussen kip en een stuk stevige witvis zoals kabeljauw. Lekker vond ik het in ieder geval zeker.Omdat ik wilde dat het vooral om de krokodil zou gaan, serveerde ik er simpele groenten bij en wat gebakken aardappeltjes. Leon, eigenaar van Stan en Ollies Catering is degene die me de krokodil opstuurde, en hij deed er nog een flesje heerlijke olijfolie bij. Dat was dat ook het enige dat over de krokodil heen ging. Dat, en zo’n 4-5 minuten op middelmatig vuur aan beide kanten was perfect voor dit vlees.

Ik ben blij dat ik deze van mijn lijstje af heb kunnen strepen. Op naar de volgende: krekels. Iemand enig idee waar ik die kan vinden? Ik vind alleen maar meelwormen en sprinkhanen.

8 opmerkingen:

 1. Opmerkelijk hoe vaak 'vreemd' vlees vergeleken wordt met kip.
  'Taste like chicken' hoor je vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt! Ik wilde ook eigenlijk niet in die 'valkuil' trappen, maar feit is gewoon dat het daar het meest op lijkt.

   Verwijderen
 2. Vind krokodil qua smaak ook echt op kip lijken; heb het eens op in Zuid-Afrika. Krekels... geen idee? Succes met zoeken en het opeten ervan alvast (yikes, al zijn sprinkhanen eigenlijk ook best lekker)?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankje! Die krekels vind ik niet zo eng. Heb ooit meelwormen op, en die vond ik best lekker. Deden me aan walnoten denken.

   Verwijderen
 3. Jij liever dan ik, kangeroe was avontuurlijk genoeg voor mij hahaha.
  Krekels voor menselijke comsumptie(geen idee of die exemplaren(reptielenvoer) in dierenwinkels voor menselijke comsumptie geschikt zijn, er schijnt geen wetegeving voor te zijn)zijn verkrijgbaar bij internetwinkels

  Hier een link van eentje

  http://www.bugsacademy.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kangoeroe is ook erg lekker inderdaad!

   En dankjewel voor de tip, maar bugs academy verkoopt, net als de meeste winkels, alleen Buffalo-wormen, meelwormen en sprinkhanen. Geen krekels. Maar als het goed is gaat de man die de krokodil voor me heeft geregeld, ook krekels voor me regelen.

   Verwijderen
 4. Super, zoals je bezig bent met je 100 Foods! Dat streept flink af, sinds ik het volg. En het is ook niet zo gemakkelijk te verkrijgen; key limes, alligator en nu weer krekels... Maar de aanhouder wint. En ik vind krokodil ipv alligator ook kunnen :)
  Welk deel van de krokodil had je op je bord?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, goede vraag! Het heette tournedos van krokodil, maar het was zo perfect rond dat het haast wel plakvlees heeft moeten zijn. Kan ik me niet druk om maken, want als het ook nog eens een perfect biefstukje had moeten zijn, had ik nooit krokodil gegeten, haha! Vond het trouwens wel heel mals.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...