7 augustus 2012

Kwarktruffels

Toen ik de eerste keer dit recept voorbij zag komen op de site van Maaike wist ik meteen dat ik ze wilde maken. Ik ben namelijk gek op zoet, maar zoet en gezond is nog veel beter. Deze truffels zijn namelijk vetarm, rijk aan vezels en proteïnen en ook nog eens vol met anti-oxidanten door de cacao. Al met al zou je deze bolletjes haast gaan eten voor de gezondheid in plaats van voor het lekker.

Overigens heten deze truffels officieel kwarkbolletjes, maar ik denk bij kwarkbolletjes aan de broodjes (witte puntjes) bereid met kwark die onze bakker verkoopt. Daarbij vind ik kwarktruffels toch net even wat luxueuzer klinken en dat verdienen deze truffels wel.




Ingrediënten:
  • 120 gram magere kwark/Griekse yoghurt
  • 80 gram geraspte kokos
  • 30 gram suiker
  • 20 gram cacao

Bereiding:
  • Meng kwark, 60 gram kokos en suiker tot je een stevig deeg krijgt. Meng de cacao met de overgebleven kokos in een diep bord.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en rol deze rond tussen je handen, of gebruik een kleine ijsschep. Rol de balletjes daarna door het cacaomengsel tot ze volledig omhuld zijn. Laat de bolletjes minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

13 opmerkingen:

  1. Wauw, dit wil ik ook maken! Ik houd alleen niet van kokos, is er ook een ander ingrediënt dat je kan gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmm, da's een lastige. Kan me voorstellen dat gemalen mariabiscuitjes ook wel voor stevigheid zorgen, maar die zijn natuurlijk wel iets minder gezond.

      Verwijderen
    2. Hmm, ja dat zou kunnen! Ik zat zelf aan van die geschaafde amandelen te denken (en dat kleiner maken), maar ik weet niet of dat lekker is en voor genoeg stevigheid zorgt.

      Verwijderen
    3. Hmm, dat kan je proberen maar de truffels worden stevig doordat de kokos het vocht uit de kwark absorbeert. Misschien een mix van beide? Half koekjes en half amandelen?

      Verwijderen
    4. We zijn trouwens wel aan het "hmm'en" samen, haha! Als twee professoren die over een moeilijk vraagstuk nadenken.

      Anyway...

      Verwijderen
    5. Misschien kun je het met havermout proberen?

      Verwijderen
  2. Jum, lekker! Alleen, bij de ingrediënten staat suiker en in de bereiding heb je het over rietsuiker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk! Stom van me.

      Het kan allebei, het originele recept is met rietsuiker, ik heb gewone suiker gebruikt. Heb het in ieder geval even aangepast. Dankjewel voor je scherpe oog!

      Verwijderen
  3. Oh dat lijkt me heel lekker! morgen eens cacao gaan kopen en aan de slag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze zien er echt super uit! Heb wel een vraagje, ik wil ze dit weekend maken voor een feestje wat in Leiden is en ben erg bang dat ze tijdens het reizen een cacao-kokos-yoghurtsoepje worden :/ Denk je dat ze invriezen overleven? Of zijn ze stevig genoeg om een uurtje of anderhalf zonder koeling te overleven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn denk ik wel stevig genoeg om een uurtje of anderhalf zonder koeling te overleven, als je ze eerst maar wel even de kans geeft om goed op te stijven. Dus iets meer dan het halfuurtje uit het recept.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...