20 augustus 2012

Kip met ratatouille in een te kleine pan

Vriendin Laura en ik vonden het weer eens tijd worden voor een eetdate. Omdat zij voor haar verjaardag De Zilveren Lepel had gekregen, was het natuurlijk niet meer dan logisch dat we hier een recept uit zouden maken. De kip met ratatouille werd snel uitgekozen. We vonden dit een leuk gerecht omdat er voor 4 personen onder andere 3 courgettes, 2 aubergines, 3 paprika’s en 4 tomaten in gingen. We zijn allebei gek op groenten, dus dit was een uitkomst.

Het ging echter mis op het moment dat we al die groenten in de pan wilden doen. Laura heeft namelijk geen pan die groot genoeg is voor al deze groenten. En ja, we hadden ook voor twee konden koken. Maar dat deden we niet. Uiteindelijk hebben we met wat extra zout, de deksel op de pan en heel veel geduld de groenten voldoende kunnen laten slinken zodat we daadwerkelijk konden roeren. De kip, die eigenlijk ook nog in de pan moest, hebben we toch maar in de oven gezet.

Ondanks al het geworstel met de grote hoeveelheid groenten was het eindresultaat heerlijk. Gezond, zomers en makkelijk. Wat je overhoudt kan altijd in de vriezer.

Al je tenminste niet het vuur onder je pan vergeet uit te zetten, zoals wij.



Aangepast van De Zilveren Lepel, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 50 gram boter
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in vieren
  • 3 courgettes, in blokjes
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 3 rode of gele paprika’s, gehalveerd, ontpit en in dikke plakken
  • 4 tomaten, in achten
  • 1 braadkip in stukken of 4 kippenpoten
  • 3 tenen knoflook
  • ½ eetlepel oregano
  • ½ eetlepel tijm
  • ½ eetlepel basilicum
  • ½ eetlepel rozemarijn

Bereiding:
  • Verhit de helft van de boter en de olie in een pan. Voeg alle groenten behalve de tomaat toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur laag, voeg de tomaten toe, sluit de pan en laat een uurtje zachtjes pruttelen.
  • Doe de rest van de olie en boter in een andere pan en fruit hierin de tenen knoflook aan. Bak hierin vervolgens de kip tot deze een goudbruin gebakken vel heeft. Zet de kip in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat in 30-45 minuten gaar worden.
  • Serveer de ratatouille op een bord met daarop de kip. Lekker met wat brood er bij. 


Als bonus nog even het moment dat Laura zich realiseerde dat het niet helemaal zou gaan passen.

1 opmerking:

  1. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...