14 juli 2012

Krokante kalkoenquesedilla's

Na de vistaco’s die ik at voor de 100 Foods lijst, kwam ik tot de conclusie dat krokant gefrituurd vlees of vis in een tortilla misschien niet heel gezond is, maar wel heel erg lekker. De combinatie bleef in ieder geval in mijn hoofd zitten en uiteindelijk resulteerde dat in dit fijne gerecht.

Wat dit gerecht extra lekker maakte was de verse cheddar die ik gebruikte. Niet de plakjes prefab cheddar die meer lijken op plastic dan op kaas, maar gewoon een echt stuk goede cheddar. Mijn Jumbo verkoopt deze gewoon, maar mocht je er nou niet aan kunnen komen dan is belegen geraspte kaas ook prima.



Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 kalkoenfilet, in de lengte doormidden gesneden zodat je twee dunne stukken hebt
  • Genoeg olijfolie om de kalkoenfilet van een dun laagje te voorzien (3 eetlepels?)
  • Panko om mee te paneren
  • 2 Tortilla’s
  • 75 gram cheddar, geraspt
  • 1 lente-uitje, in ringen
  • Olie om in te frituren

Bereiding:
  • Maak van de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma en olijfolie een marinade. Giet dit over de plakken kalkoenfilet en laat een paar uur staan.
  • Verwarm het frituurvet voor tot 180 graden. Bedek ondertussen de kalkoenfilet met de panko zodat deze voorzien zijn van een dun laagje. Het hoeft niet zo dik als het zou zijn wanneer je paneert met bloem en ei.
  • Frituur de kalkoen tot deze aan beide kanten goudbruin en gaar is, zo’n 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken kalkoen.
  • Leg een tortilla in een droge koekenpan. Bedek deze met de helft van de cheddar. Leg hier de kalkoenfilet op. Verdeel hierover de lenteuitjes, daar bovenop de rest van de cheddar en tot slot de tweede tortilla. Laat op middelmatig vuur bakken tot de onderste tortilla krokant is en de kaas gesmolten. Draai de tortilla om en laat ook deze kant krokant worden.
  • Snijd de quesedilla doormidden en elke helft vervolgens in 3 stukken. Serveer meteen, bijvoorbeeld met guacamole.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...