4 juli 2012

In de oven gebakken Camembert

Eerlijk gezegd heb ik alle ophef rondom gourmetten nooit begrepen. Natuurlijk is het gezellig om met zijn allen aan tafel te zitten en zelf je eten klaar te maken, dat begrijp ik. Maar de te dure schotels vlees, de grote hoeveelheden sauzen uit Calvé flesjes en ongare kip laat ik toch graag aan me voorbij gaan.

Dan kaasfondue. Gemaakt van het heerlijke trio Gruyère, Emmentaler en Appenzeller. Bereid met goede witte wijn en geserveerd met krokant brood en als het echt moet, een paar worteltjes of radijsjes om te dopen. Dat heb ik echt liever dan een gourmetpan op tafel.

Maar kaasfondue is ook vaak vet, veel en ontzettend slecht voor je. Dit in de oven gebakken kaasje is dan een goede, snelle vervanging. Met zijn tweeën één kaasje opeten is uiteindelijk nog beter (lees: minder slecht) dan een hele pan kaasfondue verorberen. En het idee is hetzelfde. Zachte, romige, gesmolten kaas waar je krokante stukken brood in doopt. Heerlijk!



Ingrediënten:
  • 1 camembert
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Tijm
  • Honing
  • Zout en peper
  • Brood (bijvoorbeeld ciabatta)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de camembert uit het doosje, verwijder alle stickers en papiertjes en doe de kaas weer terug in het doosje. Zet het bakje in zijn eigen deksel zodat je een soort dubbelwandig bakje hebt.
  • Prik met een mes een paar gaten in de kaas. Snijd de knoflook in stukjes en steek de knoflook met wat tijm in de gaten in de kaas. Bestrooi de kaas met zout en peper en druppel er wat honing op.
  • Zet de kaas in de oven en laat 25 minuten bakken. Snijd het brood in reepjes. Serveer meteen.

8 opmerkingen:

  1. Mm lekker, ook nog evil inderdaad maar wel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is nog altijd beter dan in je eentje 200 gram kaas met wijn wegwerken, toch? ;)

      Verwijderen
  2. Moet heel lekker zijn! Is het niet zwaar op de maag? Nu ja, ik zou het sowieso eten! :-D

    Trouwens, als wij gourmetten, marineren we zelf kipfilet, maken we zelf hamburgertjes, lekkere biefstuk in kleinere stukjes, enzovoort, dus geen dure schotels voor ons! En sausjes maken we ook helemaal zelf. Maar het is dus wel altijd wat werk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is geen licht voedsel nee, maar dat was ook niet de bedoeling, haha!

      En inderdaad, als ik zelf verantwoordelijk ben voor de gourmetgerechten gaat het ook zo. Maar dat is helaas meestal niet zo als ik buiten de deur gourmet. Hoewel het altijd heel gezellig is hoor, maar ben inderdaad meer fan van zelfgemaakte hamburgertjes en dergelijke. Dit stukje was vooral lekker generaliserend bedoeld, voor het idee.

      Verwijderen
  3. Heerlijk, het ziet er zo leuk uit, ga ik zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind dat zo lekker! Alleen is helaas de rest thuis er geen fan van.

    Is ook lekker met honing erover!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen maar fijn toch, dat de rest er geen fan van is? Dan hoef je niet te delen.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...