5 juli 2012

Aziatische hamburgers met pittige limoenmayonaise en gekarameliseerde uien

Deze hamburgers hebben volgens mij weinig met Azië te maken. Ik geloof in ieder geval niet dat er een Aziatisch land is waar ze deze hamburgers zo eten. Maar dat geeft niet. Want de smaakcombinatie in deze burgers is wel heel erg Aziatisch. Trouwens, zelfs als dat niet zo was zijn deze burgers gewoon erg lekker.

Wij aten deze burgers met een simpele salade erbij. Spinazie, cherrytomaatjes en stukjes avocado. Snel en lekker fris.



Voor 4 burgers, geïnspireerd op recept van How Sweet It Is
Ingrediënten:
  • 2 uien, in ringen
  • Klontje boter
  • 500 gram rundergehakt (kippengehakt kan ook)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ theelepel verse gember, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • Optioneel: paneermeel/panko
  • 4 broodjes naar keuze
  • 100 ml mayonaise
  • 50 ml zoete chilisaus
  • sap en schil van 1 limoen

Bereiding:
  • Doe de uien met het klontje boter in de koekepan. Laat laag vuur karamelliseren tot de uien donkerbruin en zoet zijn.
  • Meng gehakt, knoflook, lente-uitjes, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sesamzaadjes door elkaar. Als het gehakt te nat is, voeg je nog wat paneermeel of panko toe. Maak hier 4 hamburgers van. Bak de burgers in een grillpan 4-5 minuten aan beide kanten, of tot ze gaar zijn.
  • Meng mayonaise, zoete chilisaus en sap en schil van de limoen door elkaar. Roer tot een gladde saus.
  • Serveer de hamburgers op het broodje met een flinke schep van de saus en bovenop wat gekarameliseerde uien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...