12 mei 2012

California pizza

In The Taste Of Life Travel ging Rudolph van Veen al een aantal jaar geleden naar California. De plek voor gezond eten in Nederland. Hij liet ons daar kennismaken met de California pizza. Een gezonde, lichte versie van de pizza die we van de Italianen kennen. Wat mij betreft een schot in de roos, want hoewel ik gek ben op traditionele pizza vind ik deze soms ook wat zwaar.

In het recept van Rudolf maak je de pizza met een zelfgemaakt deeg. Dat heb ik nu ook gedaan, maar soms smokkel ik met een wrap. 10 Minuutjes in de oven op 175 graden om lekker krokant te worden en dan verder gaan zoals je normaal ook zou doen. Dat maakt het recept net iets makkelijker. Maar met het verse deeg is het toch het lekkerst.



Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
Voor het deeg
  • 150 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 75 ml lauwwarm water
  • klein scheutje olijfolie
  • ½ theelepel zout
Voor de topping
  • 3 geroosterde paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • handvol champignons, in plakjes
  • ½ courgette, in plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 150-200 gram gerookte zalm in plakjes

Bereiding:
  • Meng de ingrediĆ«nten voor het deeg en kneed hier een soepel deeg van. Laat een halfuurtje in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Verdeel het deeg doormidden en rol hier twee pizza’s van. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Doe de geroosterde paprika’s in een blender (of gebruik een staafmixer of keukenmachine) met het knoflookteentje en wat zout en peper. Pureer tot een gladde saus.
  • Doe de champignons, ui en courgette met een drupje olie in de koekepan, en bak op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.
  • Verdeel de paprikasaus over de pizzabodems. Beleg met de champignons, uien en knoflook en maak af met de avocado en zalm.

6 opmerkingen:

  1. Klinkt wel heeeel erg lekker !! Alleen mis ik een beetje de kaas :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat dacht ik eerst ook, maar het valt mee. Uiteindelijk is het gebrek aan kaas ook dat wat het zo gezond maakt. Maar goed, het is jouw pizza, dus ik zeg: lekker met kaas beleggen.

      Verwijderen
  2. Klinkt heel lekker! Gewone pizza vind ik ook heel zwaar hoor, een hele kan ik no way op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Ja, dat lukt me dan weer wel. Ook niet goed natuurlijk.

      Verwijderen
  3. Klinkt goed! Jammer dat ik echt geen deeg maak. Waarom weet ik eigenlijk ook niet... Lijkt op bakken denk ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dit deeg stelt niks voor! Ach, het is je vergeven ;)

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...