26 april 2012

Citroencakejes met bosbessen en cheesecake topping om sorry mee te zeggen

Op tweede paasdag ging ik met R. naar de bouwmarkt. Ja ja, welke idioot doet zoiets? Wij dus. Er waren namelijk mooie kortingen en wij moesten een vloer hebben. Hoewel we die dag de vloer met flinke korting hebben kunnen kopen, is die korting ook gelijk weer uitgegeven aan iets anders. Ik heb namelijk die dag de auto van R. finaal tegen mijn (stilstaande) voorganger aan gereden. De schade was beperkt, en alle inzittenden zijn ongedeerd gebleven, maar het deed wel even pijn in de portemonnee.

R. was zo lief om te zeggen dat hij de schade wel zou betalen, als ik maar iets lekkers voor hem zou bakken. Dit zijn dus mijn sorry-cakejes. Een zachte citroencakebodem met een laagje cheesecake er bovenop. De prachtige bosbessen geven extra kleur en smaak. Al met al een prima cakeje en helemaal niet moeilijk te maken. Mijn advies is wel om ze in cupcakepapiertjes te bakken, want anders krijg je ze met geen mogelijkheid uit de bakvorm. I speak from experience.



Voor 12 cakejes, recept van BBC Good Food
Ingrediƫnten:
  • 100 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • sap en schil van 1 citroen
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram bosbessen
  • 250 ml zure room
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe cupcakepapiertjes in de cupcakebakvorm.
  • Klop boter en suiker samen tot een glad, romig geheel. Meng een voor een de eieren door de boter. Voeg vervolgens de citroenschil en de helft van het citroensap toe. Roer de helft van het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Vervolgens de rest van het citroensap en tot slot de rest van het zelfrijzend bakmeel.
  • Verdeel het beslag over de 12 cupcakepapiertjes en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel de helft van de bosbessen over de cakejes en bak 10 minuten.
  • Meng zure room, poedersuiker, ei en vanille tot een glad mengsel. Verdeel dit over mengsel over de cakebodems en verdeel hier de rest van de bosbessen over. Bak de cakejes nog 5-7 minuten tot de cheesecake topping niet meer wiebelt als je de bakvorm schudt.
  • Laat de cakejes volledig afkoelen voor je ze opeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...