27 maart 2012

Met feta gevulde gehaktballen

Een van de dingen die ik echt lekker vind, is een goede gehaktbal. Niet zo’n ranzig prefab geval of zo’n met mayo overgoten ding bij het tankstation, maar een goede, huisgemaakte gehaktbal. Mooi vlees, lekkere kruiden en langzaam gegaard in echte roomboter. Zo’n bal.

Gisteravond wilde ik ook zoiets, maar dan wel met iets extra’s. Dus besloot ik de gehaktbal te vullen met een flink stuk feta. En het was een succes. De smaak van de feta combineert fantastisch met het gehakt. Ook de textuur van de zacht geworden feta is heerlijk. Kortom: dit recept is simpel, maar succesvol.


Voor 4 gehaktballen
Ingrediënten:
  • 300 gram rundergehakt (of half-om-half als je dat lekkerder vindt)
  • 100 gram feta in 4 blokken van 25 gram
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 theelepels oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels roomboter

Bereiding:
  • Kneed het gehakt door met het ei en de paneermeel. Hoe veel paneermeel je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je ei. Het moet in ieder geval een niet te plakkerig mengsel worden. Kneed hier vervolgens de oregano en zout en peper doorheen.
  • Verdeel het gehakt in 4 delen en maak hier hamburgers van. Leg een stuk feta in het midden van de burger en vouw het gehakt om de feta heen zodat je een bal krijgt.
  • Zet de pan op hoog vuur en doe hier de roomboter in. Breng het vuur terug naar middelhoog en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet vervolgens het vuur laag en laat de gehaktballen nog zo’n 10 minuten langzaam garen. Vergeet niet de gehaktballen zo af en toe te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...