1 maart 2012

Leverworst in het zuur

Vandaag weer een recept van mijn moeder. Naast haar gevulde eieren is haar leverworst in het zuur een gerecht dat altijd weer gretig aftrek vindt. Ook mij loopt het water in de mond als ik er alleen maar aan denk.


De smaak van dit gerecht is eigenlijk nog het beste te vergelijken met wanneer je een plakje leverworst tegelijk met een augurk op zou eten. Een beetje zoet, een beetje zuur en vooral de smaak van de leverworst. Een stukje knapperige ui erbij en je bent klaar. Oké, deze omschrijving klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Geloof me dan maar gewoon. Dit is echt heel erg lekker. Zeker als je houdt van zure haring, zilveruitjes en dat soort dingen.


Ingrediënten:
  • 500 gram leverworst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels heet water
  • 375 ml water
  • 375 ml witte natuurazijn
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding:
  • Los de suiker op in 2 eetlepels warm water. Giet hier de rest van het water en de azijn bij. Voeg hier ook de laurierblaadjes en zwarte peper aan toe en roer dit door.
  • Snijd de uien in halve ringen. Snijd de leverworst in plakjes. Voeg beide toe aan het azijnwater en roer door. Laat 12 uur staan. Serveer in een grote schaal met vorkjes of prikkers om de leverworst en de uien uit het water te halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...