14 februari 2012

Update Homemade Vanille Extract

Een aantal weken geleden besloot ik zelf vanille extract te maken. Ik beloofde toen dat ik na een week of 6 zou laten weten hoe het mijn extract is vergaan.

Inmiddels heeft de fles 6 weken kunnen staan en heb ik prachtig, donker vanille extract. Ik kon het niet laten om er iets mee te bakken en besloot mijn favoriete chocolate chip cookies weer eens te maken . Misschien is het effect psychologisch, maar ik vind het echt heerlijk. Een volle vanillesmaak die sowieso stukken beter is dan het nepspul uit de supermarkt, maar zelfs lekkerder dan het biologische extract dat ik normaal koop. Kortom, ik ben gelukkig.Ik kreeg van Caroline bij het recept de reactie dat ze 30 stokjes wel erg veel vond. Dat vond ik zelf ook, maar ik heb toen het recept gevolgd dat bij de vanillestokjes zat. Voor de volgende keer denk ik dat 10 stokjes ook wel voldoende zijn op een liter. Weer wat geleerd. Ach, voorlopig is deze fles nog niet op en kan ik hem gewoon blijven bijvullen met wodka.

6 opmerkingen:

 1. Soms heb je in een recept maar een half vanillestokje nodig of alleen de zaadjes, dan doe ik de andere helft ook nog in de fles.
  groetjes, CAroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Ik zal het eens aan mn baas voorstellen, die is helemaal dol van vanille en kaneel. Volgens mij gaat er namelijk wel een klein deel van de stokjes die hij inkoopt naar zijn keukenkast, haha. (Ik werk bij de Peperbol op de Cuyp =D)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, goede werkplek! Maar ben benieuwd wat je baas hiervan vindt.

   Verwijderen
 3. Baas vindt het een ontzettend leuk idee! ^^ We gaan het denk ik niet verkopen, want we hebben inmiddels amper ruimte over :P, maar ik pitchte het idee van vanillewodka (ik denk namelijk dat je, als je het extract flink verdunt, het ook wel op kan drinken als wodka met vanillesmaakje, dus dat zijn we nu aan het proberen) en zo'n beetje alle collega's wachten nu vol spanning. ^^ En wie weet, als het in de smaak valt ruimt hij er misschien wel de winkel voor uit. XD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Als het op de markt komt, wil ik het proeven hoor! Kan je er niet voor zorgen dat er een sample mijn kant op komt? ;)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...