15 februari 2012

Turbo tomatensoep met quinoa

Onlangs sprak ik iemand die vertelde van koken te houden, maar door tijdsgebrek schoot het er vaak bij in. Ook zei hij dat hij het wel belangrijk vindt om gezond te eten. Toevallig maakte ik op een gehaaste avond deze soep en ik betrapte mezelf er op dat ik dacht dat dit een prima gerecht voor hem zou zijn. Gezond, in 15 minuten op tafel en door de quinoa blijf je lang verzadigd. Bovendien is deze soep, op de gezeefde tomaten na, helemaal zonder hulp van pakjes of zakjes. Als je tenminste zelfgemaakte groentebouillon in je vriezer hebt, anders kan je een bouillonblokje gebruiken. Voor deze ene keer. Maar dat heb ik niet gezegd. 


Gezond koken en gezond eten hoeft niet veel tijd te kosten. Met verse groenten en wat vaste items in de voorraadkast kom je al een heel eind. Dus laat die stoommaaltijd lekker voor wat het is en probeer dit recept eens. Het is lekkerder en gezonder. Een win-win.


Dit recept is trouwens veganistisch. Een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas is hier wel erg lekker op, maar hoeft niet. Dan is het natuurlijk niet meer veganistisch. Wel vegetarisch. Voor we daar ruzie over krijgen. En hou je niet van quinoa of kan je het niet vinden? Zilvervliesrijst is ook een prima optie. Of volkorenpasta.



Voor 2 grote eters
Ingrediƫnten:
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 500 ml groentebouillon
  • ½ bloemkool, zeer fijngehakt
  • 100 gram quinoa
  • 2 flinke handenvol spinazie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:
  • Fruit de ui en de knoflook op hoog vuur aan tot ze zacht zijn en de randjes goudbruin worden. Giet hier de gezeefde tomaten bij, voeg het paprikapoeder toe, bak 30 seconden mee en voeg dan de bouillon toe. Laat aan de kook komen en doe hier de quinoa en bloemkool bij. Laat 10 minuten koken. De soep wordt dik door de quinoa die het vocht absorbeert. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de spinazie grof en doe dit onderin de soepkommen waar je uit gaat eten. Giet de hete soep hier bovenop. De spinazie zal slinken door de hitte van de soep. Maak eventueel af met wat Parmezaanse kaas.

5 opmerkingen:

  1. Your blog is so fantastic!!
    I really like your blog, you´re recipes are great!
    I invite you to visit my blog, I have a google traslator, so you can read me :D
    I´m your new follower, if you want we can follow each other.
    xoxoxo from Spain
    http://janakitchen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, deze soep klinkt heerlijk! en weer eens een manier om iets met bloemkool te maken. Een van de weinige groentes die ik niet lekker vind, maar zo krijg ik trek. Morgen op het menu!
    Groetjes, Diem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohh, dat vind ik zo leuk! Als iemand door een recept van mij iets wil eten wat hij/zij eigenlijk niet lekker vindt. Je kan me geen groter compliment geven. Dankjewel!

      Verwijderen
    2. Hij was echt heerlijk!! Ik heb er een klein scheutje soya room aan toegevoegd. Zo blijft hij veganistisch ;) Nu heb ik en een lekker recept met bloemkool en quinoa, want dat had ik ook nog nooit gemaakt. Ik hou je blob in de gaten.
      Groetjes,
      Diem

      Verwijderen
    3. Superleuk om te horen! Ben echt blij dat je het lekker vond. :D

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...