2 februari 2012

Lasagne a la CherryFizz

Lasagne is helaas zo’n recept dat veel mensen maken met pakjes en zakjes. En hoewel ik dat zonde vind, snap ik het wel. Een echte, traditionele lasagne maken kost veel tijd en veel mensen weigeren dat aan hun doordeweekse avondeten te besteden. Eerlijk: zo dacht ik er vroeger ook over en zo verscheen er wel eens lasagne uit een pakje op tafel. Ja, je mag nu boos worden.

Gelukkig werd ik zelf ook boos, en besloot ik inmiddels lang geleden geen lasagne meer uit een pakje te eten. Maar wat dan wel? Daar was Gonny, a.k.a. CherryFizz. Zij bedacht een lasagnerecept dat snel en makkelijk te maken is en ook nog eens overheerlijk is. Zeker niet traditioneel, maar heerlijk voor de ‘vernederlandste’ Italiaanse keukenliefhebber. Het ‘geheime’ ingrediënt in dit recept is de Thai sweet chilisaus. Nee, nu niet schrikken, gewoon doen. Wil je het er toch echt niet in hebben? Dan is een schepje suiker en een pepertje ook prima. 


Het enige dat ik nog toevoeg aan dit recept is een bechamelsaus. Dit is een witte saus die makkelijk te maken is en het gerecht veel romiger maakt. Wat mij betreft de sleutel tot een fantastische lasagne.


Aangepast van CherryFizz.nl
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gr. per blik)
  • 2 grote uien (grof gesneden)
  • 1/2 courgette, grof gesneden
  • 2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
  • 250 ml. melk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 3 eetlepels Thai sweet chilisaus
  • bloem
  • 1 pak lasagnabladen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 45 gram bloem
  • 45 gram roomboter
  • 450 ml melk, (koud!)
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak je gehakt in de rul. Voeg daarna de uien, courgette en knoflook toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan tomaatblokjes toe.
  • Voeg nu de paprikapoeder, oregano, chilisaus, zout en peper naar smaak aan het gehaktmengsel toe. Om het geheel wat in te dikken gebruiken we bloem. Strooi een aantal eetlepels bloem in de pan en meng dit goed. Voeg daarna de melk toe totdat je een lekker dikke saus hebt.
  • Maak ondertussen in een steelpan je bechamelsaus. Smelt de boter en voeg hier de bloem aan toe. Laat dit een minuutje bakken terwijl je blijft roeren. Voeg dan met kleine beetjes de koude melk toe en blijf roeren tot je een gladde, dikke witte saus hebt. Maak af met nootmuskaat en zout, eventueel een beetje peper.
  • Wanneer de saus klaar is schep je een laagje in een ovenschaal, dan een laagje lasagnabladen en zo verder eindigend met een laagje saus. Daar bovenop verdeel je de bechamelsaus. Strooi hier flink wat kaas overheen en de lasagne kan de oven in voor ongeveer 30 tot 40 minuten.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...