5 februari 2012

Bacon brownies

In een middernachtelijk smsje van Frits stond alleen “bacon cupcakes!” Wat hij bedoelde was een soort breakfastcup van bacon in een muffinvorm, gevuld met een eitje. Lekker, maar geen cupcake. Dus ik vond dat dat beter kon. Bacon brownies bijvoorbeeld, maar dan echt. Het idee speelde door mijn hoofd, en per stom toeval kwam ik hier een recept voor tegen op de website van Nigella Lawson. Ja, weer een brownierecept van Nigella. Sinds wanneer is dat een probleem?


Een afspraak was snel gemaakt, en zo gebeurde het dat wij samen in de keuken stonden om bacon te verwerken in brownies. Het resultaat mocht er zijn. Deze brownie is wat meer cake-achtig dan een normale brownie. Ik denk niet dat dat komt door de bacon maar gewoon door het recept. Het principe van bacon in welke soort cake dan ook kan volgens mij met ieder recept geprobeerd worden. Dus heb je een ander favoriet brownierecept? Gebruik die dan.


Omdat je de bacon vrij klein snijdt, zit je niet met grote happen vlees als je deze brownie eet. Het zijn meer kleine zoute stukjes in een rijk, zoet cakeje. Al met al erg lekker, en heel bijzonder. Ik daag je uit om ze eens te proberen.


 Ingrediënten:
  • 125 gram bacon, in dunne reepjes gesneden
  • 2 theelepels honing
  • 150 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel baksoda (sodium bicarbonaat, zuiveringszout)
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 150 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Bak in een koekenpan de stukjes bacon tot ze lekker krokant zijn. Voeg hier vervolgens de honing aan toe en laat dit nog een minuutje meebakken. Doe de bacon vervolgens in een schaaltje.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg hier vervolgens de suiker aan toe. Haal de pan van het vuur en voeg cacaopoeder, bloem en baksoda toe en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en roer nogmaals. Voeg tot slot de bacon en de stukjes chocola aan het mengsel toe. Roer, en giet in de bakvorm.
  • Bak de brownies in 25 minuten gaar. Haal ze uit de oven en snijd in stukjes.

8 opmerkingen:

  1. Dat klinkt apart.. maar de foto's smaken naar meer.. (kan je dat zeggen zo?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja dat kan je zo zeggen. Maar het is echt lekker! Gewoon eens proberen.

      Verwijderen
  2. Apart.. Ik ben wel benieuwd eigenlijk, ik houd wel van de aparte eetcombinaties!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Apart is het absoluut, maar zeker de moeite waard.

      Verwijderen
  3. Lijkt mij inderdaad een lekkere combinatie. Ik zal het ook eens proberen.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Jammer, maar begrijpelijk. Gelukkig is die met oreo's ook lekker.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...