30 december 2011

Twee tapenades


Persoonlijk vind ik tapenade een van de heerlijkste dingen die de Italiaanse keuken ons gebracht heeft. Dat en pizza. En gelato. Oké, misschien een van de vele heerlijke dingen die de Italiaanse keuken ons gebracht heeft. Hoe het ook zij, tapenade is lekker. En het leuke is dat je van bijna alles tapenade kan maken. Tomatentapenade bijvoorbeeld. Walnoten. Paprika. Verzin maar iets lekkers.

Vandaag in ieder geval twee tapenades, namelijk zongedroogde tomaten- en groene olijventapenade.


Zongedroogde tomatentapenade met koriander en knoflook
Ingrediënten:
  • 1 grote pot zongedroogde tomaten, uitgelekt maar bewaar de olie
  • Handvol koriander, blaadjes en steeltjes
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng tot je de gewenste textuur hebt. Proef of er eventueel nog meer van een bepaald ingrediënt in moet.

Als de tapenade te droog is, voeg dan een beetje van de olie toe die je bewaard hebt na het afgieten van de zongedroogde tomaten.



Olijventapenade met basilicum
Ingrediënten:
  • Pot 240 gram groene olijven (130 gram uitlekgewicht)
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Zie bereidingswijze zongedroogde tomatentapenade. Uit bovenstaande recepten wordt hopelijk duidelijk dat je een tapenade volledig naar eigen smaak aan kunt passen. Wil je een ander kruid of misschien zelfs een kaas aan je recept toevoegen? Ga ervoor! Het is jouw feestje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...